V drugem tednu meseca januarja od 8. 1.  do 12. 1. 2018 so imeli učenci 6. r. zimsko šolo v naravi na Arehu. Glavni cilj zimske šole v naravi je bil izboljšanje znanja na področju alpskega smučanja. Spremljevalci učencev so bili g. Ivan Hriberšek, g. Roman Urek in g. Jaka Šket.

Že prvi dan so se učenci razdelili v dve skupini. Začetniki so bili v skupini, ki jo je vodil g. Roman, g. Jaka pa je vodil skupino učencev, ki je že imela smučarske izkušnje. Učenci so smučali po 3 ure dopoldne in 2 uri popoldne. Iz dneva v dan so kazali napredek in tako izboljšali svoje smučarsko znanje. Prav vsi so pridobili znanja smučanja do te mere, da lahko samostojno smučajo, da poznajo pravila obnašanja in varnosti na smučišču (FIS pravila) in da znajo uporabljati vlečne naprave (krožnik, sidro).

Učenci so bivali v Ruški koči, ki ima lokacijo na vrhu Areha. Organizator šole v naravi g. Miro je skrbel za pester program. Prvi dan je učence seznanil s FIS pravili in jih v večernih urah vodil na pohodu po Mariborskem Pohorju. V torek je prišel na obisk lovec in učence seznanil z živalmi, ki živijo v gozdu. Prav tako je bil v torek organiziran kviz Male sive celice na temo FIS pravil, ki so ga učenci reševali skupaj z učenci OŠ Ruše. V sredo je bil na obisku splavar in učence seznanil s splavarstvom po reki Dravi. Na predzadnji dan so imeli učenci predavanje o astronomiji, v večernih urah pa so sodelovali v impro igrah socialnih spretnosti, ki jih je vodil g. Jaka.

Prosti čas so učenci porabili za počitek, branje knjig, igranje različnih družabnih iger, pisanje razglednic ter druženje s sošolci in učitelji.

Učenci so na zadnji dan prejeli tudi priznanja za opravljen tečaj smučanja. Učitelja g. Roman in g. Jaka sta bila navdušena nad prikazanim smučarskem znanjem učencev.

Jaka Šket, mag. prof. šp. vz.

(Skupno 426 obiskov, današnjih obiskov 1)