V sredo, 19. 6. 2024, so se učenci OŠ Bistrica ob Sotli odpravili na nagradni izlet v Zagreb. Izleta so se udeležili učenci, ki so v letošnjem šolskem letu dosegli najvišja priznanja in uvrstitve na državnih tekmovanjih, ter člani mladinskega pevskega zbora, ki so se vse leto pridno pripravljali in nastopali na številnih prireditvah.

Zjutraj smo se zbrali pred šolo, kjer nas je pričakala vodička, ki nas je spremljala na celotnem izletu. Na poti do Zagreba nam je predstavila zanimivosti o Hrvaški, njenem glavnem mestu ter nam pojasnila, kako je Zagreb dobil svoje ime.

Naša prva postaja v Zagrebu je bila pred stadionom Dinama, od koder smo se sprehodili skozi prelepi park Maksimir do živalskega vrta. Tam smo si ogledali številne zanimive živali in uživali v prijetnem okolju.

Pot smo nadaljevali s tramvajem do centra mesta, kjer smo raziskovali znamenitosti Zagreba. V mestu je bilo izjemno vroče. Obiskali smo Muzej iluzij, kjer smo se zabavali ob optičnih prevarah in zanimivih eksponatih. Nato smo se z vzpenjačo povzpeli na vrh mesta, kjer smo naredili skupinsko fotografijo.

Nato smo se peš odpravili do McDonaldsa, kjer smo se okrepčali in se malo odpočili. Nato smo se sprehodili po trgu bana Jelačića, kjer so strastni hrvaški navijači spremljali tekmo evropskega prvenstva med Hrvaško in Albanijo. Tako smo sredi hrvaške prestolnice občutili izjemno navijaško vzdušje.

Že nekoliko utrujeni smo se nato sprehodili do glavne železniške postaje v Zagrebu, kjer nas je čakal avtobus za povratek v Bistrico ob Sotli.

Polni novih vtisov in očarani nad lepotami Zagreba smo se v popoldanskih urah vrnili domov.

(Skupno 209 obiskov, današnjih obiskov 1)