Ponedeljek, 29. 5. 2023
 
Danes, 29. 5. 2023, smo se učenci 5. in 6. razreda odpravili v Ankaran, kjer bomo preživeli prijeten teden šole v naravi.
Polni pričakovanja smo srečno prispeli v obmorsko mesto Ankaran, kjer smo se udobno namestili v lepo urejene sobe.
Preizkusili smo že razliko med vodo v zunanjem bazenu in morjem, ki je toplejše od bazena. Poiskali smo školjke v morju, raziskali okolico in se orientirali, kmalu pa bomo tudi videli razliko med plimo in oseko.
 
Lepo vas pozdravljamo!
 
Učenci 5. in 6. razreda z učitelji  
 
 
Četrtek, 1. 6. 2023
 

“Zelo dobro nam gre pospravljanje sobe. Dobro nam gre plavanje in vsi se razumemo. Zjutraj tećemo in se osvežimo. Zelo smo motivirani za nabiranje školj. Odšli smo v Piran in si ogledali akvarij. Vreme je lepo in toplo. Spoznali smo nove prijatelje. Upam, da bo zadnji dan še boljši.”
Žiga Kostanjšek, 6. r.

“V šoli v naravi mi je všeč, saj imamo lepo stanovanje. Moji cimri so prijazni in zabavni. Jaz bi spremenil to, da bi bila voda v bazenu toplejša. Rad bi, da imamo več prostega časa.”
Jani Božičnik, 6. r.

“V šoli v naravi mi je zelo všeč. Vedno se nekaj dogaja in nikoli nam ni dolgčas. Uživam, ko plavamo v bazenih, ampak še vedno bi se rajši kopal v morju. V sobi imamo pogled na naravo, katera tukaj vsebuje veliko zanimivih dreves. Med seboj se dobro razumemo in si pomagamo. Tudi z učenci drugih šol se zelo dobro razumemo. V nadaljevanju si želim, da se bomo odšli kopat v morje in da bo zabavno kot sedaj. Veliko si nagajamo, sobo imamo dokaj razmetano. A vse pospravimo, preden pridejo pregledovat sobe. In naša televizija je zelo dobra.”
Jakob Žučko, 6. r.

“V šoli v naravi je odlično. Razumemo se tudi s sosedi iz OŠ Dv. Tomaž pri Ormožu. Hrana je odlična in zajtrk je samopostrežni. Kopamo se v vodi, ki ima od 19-21 stopinj Celzija. Najdemo veliko različnih školj. Blizu imamo Mercator, Pošto Slovenije, Market, slaščičarno, pekarno… Je tudi tržnica z maskami, napihljivimi blazinami… Sobe so lepe. Vsak dan nam ocenijo sobe in št. zapišejo na list z grbom naše sobe. V torek nam je gospa govorila v primorskih rastkinah. Najbolj všeč mi je bila cedra. Imamo balkon, iz katerega se vidi lep razgled. Najbolj mi je všeč, ko fantje mečejo storže v morje, jaz pa jih lovim in skačem v vodo. ”
Vita Vračun, 5. r.

” V šoli v naravi je zelo lepo. Skupaj se zabavamo, igramo… Veselim se izleta v Piran. Plavalni tečaj je naporen. Včeraj smo šli na sladoled. Prebivamo v hotelu s štirimi zvezdicami. Voda v morju in bazenu je zelo hladna. Upam, da bomo šli še na kakšen sladoled. Pri nas na obisku je bila vrtnarka in naučila sem se veliko novega.”
Živa Vračun, 5. r.

 

 
(Skupno 673 obiskov, današnjih obiskov 1)