V sredo, 27. 9. 2023, na svetovni dan turizma, je na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Celju potekalo regijsko tekmovanje za 14. Zlato kuhalnico.

Tekmovanje vključuje pisni del: recepturo z opisom postopka za pripravo jedi in brezalkoholnega napitka in praktični del, ki ga izvede štiričlanska ekipa.

Na letošnjem tekmovanju so ekipe pripravljale mineštro, pirine palačinke s sadno-skutnim nadevom in brezalkoholni hladni napitek z okusom vrtnic na osnovi šipkovega čaja.

Učenke 8. razreda naše šole Ana Vračun, Eva Černelč, Nuša Knezić in Lara Štucin so pripravile mineštro po kozjansko s kopunom in jajčnimi žličniki z ajdo, pirine palačinke s skutnim nadevom z vaniljo, domačo malinino marmelado in malininim kaviarjem ter hladni vrtnični napitek.

S pripravljenimi jedmi so navdušile zahtevno komisijo, vendar jim je na koncu zmanjkal ščepec sreče za uvrstitev na državno tekmovanje. Učenke so na tekmovanju osvojile  srebrno priznanje.

Čestitke in veliko kuharskih izzivov še v prihodnje!

(Skupno 237 obiskov, današnjih obiskov 1)