Dne, 25. 5. 2018 smo na naši šoli organizirali Tek podnebne solidarnosti, ki ga v znak solidarnosti ponuja Slovenska Karitas. Teka so se udeležili tudi malčki in vzgojiteljice iz Vrtca Pikapolonice Bistrice ob Sotli. Tek je za vrtec potekal ob 10:00, za šolo pa 5. šolsko uro.

Pred izvedbo teka, smo dvakrat opravili pogovorno delavnico o problematiki podnebnih sprememb v povezavi z revščino v Afriki, na urah samostojnega učenja 5. šolsko uro ob ponedeljkih. Učenci so si pogledali tudi film Zgodbo o dečku Nangiru iz Kenije, film Prihodnost je v naših rokah in foto zgodbo o deklici Roseni. Tako so učenci podrobneje spoznali namen teka. 

Malčki, vzgojiteljice iz vrtca, učenci, učitelji in administrativno – tehnični delavci so na teku dobili rutice s štartnimi številkami. Najprej je šla na start prva triada razredov, nato druga in na koncu še tretja. Vsi sodelujoči so si prostovoljno izbrali, koliko krogov bodo pretekli. Na koncu smo pretečene kroge vpisali v razpredelnico.

Malčki in vzgojiteljice iz Vrtca Pikapolonica so skupno odtekli 20 km in 800 m, učenci, učitelji in administrativno – tehnični delavci pa skupno 54 km in 400 m. Iskrene čestitke!

Teku sta se pridružila tudi župan občine Bistrica ob Sotli g. Franjo Debelak in novinarka lokalnega časopisa Oko ga. Emilija Štrlek.

Organizator teka:

Jaka Šket, multiplikator POŠ

(Skupno 364 obiskov, današnjih obiskov 2)