V ponedeljek, 14. 11. 2022, je v Laškem na Dnevih slovenskega turizma, ki ga organizira Turistična zveza Slovenije, potekalo tudi 13. državno tekmovanje Zlata kuhalnica. Na tekmovanju se je pomerilo 11 slovenskih šol.

Učenke 7. razreda OŠ Bistrica ob Sotli Eva Černelč, Nuša Knezić, Lara Štucin in Ana Vračun so se na državno tekmovanje uvrstile po tem, ko so na regijskem tekmovanju, ki je potekalo na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Celju, dosegle zlato priznanje.

Letos so učenci pripravljali raviole z nadevom iz mesa, užitnih divjih rastlin in zelišč z omako ter brezalkoholni hladni napitek na osnovi šipkovega čaja.

Učenke iz OŠ Bistrica ob Sotli so za glavno jed pripravile morsko kopenske raviole z rumenjakovim testom, v katerega so laminirale rmanove lističe. Nadev so pripravile iz kranjske klobase, repkov kozic in vršička materine dušice. Za prilogo pa so pripravile špinačno omako iz listov mlade koprive, tolščaka, regačice in navadne zvezdnice ter dušeno korenje s čebulo na čemaževem maslu.

Za napitek so postregle moktail (brezalkoholni koktejl) na osnovi šipkovega čaja s sokom črnega grozdja, z regratovim medom in mineralno vodo.

Učenke so na državnem tekmovanju osvojile srebrno priznanje.

Učenkam in mentorici, Marini Šipec, iskreno čestitamo za osvojeno priznanje.

(Skupno 272 obiskov, današnjih obiskov 1)