Dne 30. 4. 2018 med prvomajskimi počitnicami smo v sklopu projekta Popestrimo šolo organizirali prvo kolesarjenje po občini Bistrica ob Sotli in sosednih občinah. Kolesarjenja so se udeležili: Liza in Klara iz 6. r., Marko in Nik iz 7. r., Jaka iz 8. r. ter Luka iz 9. r. Kolesarjenju se je pridružil tudi Tonči, član kolesarske sekcije Orans Bistrica ob Sotli.
Dobili smo se ob 9:00 pred šolo in se s kolesi odpravili proti Kunšperku. Prvi postanek smo imeli pri mostu prijateljstva v Kunšperku pred najdaljšim vzponom na naši poti. Vzpon je potekal po asfaltni cesti skozi sotesko Zelenjak, kjer smo lahko opazovali reko Sotlo, pečine in neokrnjeno naravo. Ko smo prišli na drugo stran hriba nas je krasil krasen razgled na Bizeljsko gričevje z vinogradi in Bizeljski grad, ter naredili največji postanek in se okrepčali z malico in pijačo. Vožnjo smo nadaljevali po lokalni cesti skozi Orešje na Bizeljskem in se vzpeli do Bizeljskega gradu. Preko gozdne, makadamske poti smo nadaljevali pot do glavne ceste in odcepa za sv. Gore. Sledil je še zadnji spust do Bistrice ob Sotli.
Velika zahvala gre kolesarski sekciji Orans Bistrica ob Sotli za spremstvo. Se že veselimo nadaljnjih skupnih kolesarjenj!
Čestitke vsem učencem, ki so med počitnicami nabirali vzdržljivost (kondicijo) in preživeli krasen kolesarski izlet!

Jaka Šket, multiplikator POŠ

(Skupno 210 obiskov, današnjih obiskov 1)