V četrtek, 5. 10. 2023 smo se učenci 9. razreda odpravili v Podčetrtek, kjer so nam predstavili poklice. Vsako podjetje nam je predstavilo razne poklice in štipendije, ki ponujajo. Najbolj me je zanimal poklic kozmetičarke, saj mi je to v veselje. Najmanj pa me je zanimalo gradbeno delo, saj se mi zdi, da je to delo bolj za fante. Najbolj pa sem uživala na 16. postaji, kjer smo lahko skupaj z inštruktorjem vozili avto. Ta dan sem se naučila veliko novega in spoznala veliko novih poklicev.

   Sara Babič, 9. r.

 

5. 10. 2023, smo si učenci 9. razreda šli v Podčetrtek ogledat podjetniške in obrtniške poklice. Predstavilo se nam je 18 podjetij. Vsak nam je razložil nekaj o njihovem delu in poklicih. Dobili smo tudi kakšne naloge, tekmovanja in se preizkusili v nekaterih poklicih (npr. cvetličarka, frizerka). Meni pa je bil najbolj všeč Merch, ki oblikuje slike, oglase, letake in videe za druga podjetja.

Kaja Rogina, 9. r.

 

5. 10. 2023 smo odšli v dvorano Podčetrtek, kjer smo imeli 18 postaj, ki so predstavljale poklice. Najbolj mi je bilo všeč na stojnici kjer so izdelovali karbonska platišča, tam smo izvedeli, da so jih uporabljali na dirkah v Moto GP. Zanimivo je bilo pri okulistu kjer smo izvedel, če imamo kaj dioptrije. Dobro je bilo tudi na stojnicah Krpana, Gostilne Krpan, AS System, Terme Olimia, Rajmax… Malo manj mi je bilo všeč na stojnicah od frizerke, stilistke, steklarne Rogaška in pri butiku. Najbolj mi je bilo tudi všeč na stojnici šole vožnje Prah, kjer smo lahko vozili avto. Ta dan mi bo ostal v spominu.

Rok Kostanjšek, 9. r.

 

(Skupno 157 obiskov, današnjih obiskov 1)