“Besede so kot vitamin za razvijajoče se možgane vašega otroka.” (Newman, 2017)

 

Mesec oktober je mednarodni mesec šolskih knjižnic. V naši šolski knjižnici smo ga obeležili  z gostovanjem potujoče razstave Pot knjige, od avtorja do bralca.

Kratka zgodba je napisana v stripu, avtorja Žige X. Gombača in obogatena z ilustracijami Davida Krančana.  Popeljala nas je v svet knjige z glavnim junakom, simpatičnim knjižnim moljem. Zasnovo plakatov (in brošure) je zasnovala Javna agencija za knjigo RS (JAK) v sodelovanju z Bralnim društvom Slovenije (BDS), ki je tudi omogočilo gostovanje razstave pri nas.

Našim prvošolcem smo ob ogledu razstave podarili prav posebno darilo. Društvo Bralna značka – ZPMS je v sodelovanju s sponzorji za vse slovenske prvošolce izdalo slikanico Hiša selivka Marka Kravosa z ilustracijami Erike Cunja. Zgodbo smo skupaj prebrali v šolski knjižnici, otroci pa so jo z veseljem odnesli domov.

Razstavo so si ob vodstvu ogledali vsi učenci. Ob tem smo jih spodbujali, da se prepustijo domišljiji in jo prelijejo na papir. Letošnji slogan se namreč glasi Šolska knjižnica: moj srečni kraj, kjer ustvarjalnosti in domišljiji ni meja. Šolska knjižnica je odslej bogatejša za čudovit novi bralni kotiček, ki ga je osnovna šola nabavila prav z namenom, da bi knjižnica postala srečen (in varen) kraj za vse, ne samo za knjižne molje.

 

(Skupno 170 obiskov, današnjih obiskov 1)