16. september 2021 – Gimnazija Celje – Center, Srednja zdravstvena šola Ljubljana, Osnovna šola Bistrica ob Sotli in OŠ Prežihovega Voranca Bistrica so dobitnice prestižne evropske nagrade, ki jo bo letos prvič podelila Evropska komisija na slavnostnem dogodku 20. oktobra v Bruslju.

Letos premierno poteka podelitev Evropskih nagrad za inovativno poučevanje, ki so del novega programskega obdobja Erasmus+. 16. septembra je potekala virtualna slovesnost, na kateri je Evropska komisarka za izobraževanje kulturo mladino in šport, Marija Gabriel, predstavila Evropsko nagrado za inovativno poučevanje in njen pomen za evropski izobraževalni prostor. Na dogodku, pri katerem je sodelovala tudi slovenska ministrica, dr. Simona Kustec, so bili prvič uradno razglašeni letošnji nagrajenci iz vseh držav, ki sodelujejo v programu Erasmus+.

Ravnatelj Bogomir Marčinković je ob tej novici ponosno zapisal.

V teh časih potrebujemo pozitivne novice. In tukaj je ena. Izjemno ponosni smo, da smo pravkar postali prva slovenska osnovna šola, ki je prejemnica velike evropske nagrade za inovativno poučevanje, ki se letos podeljuje prvič v evropskem prostoru. Zato čestitke vsem generacijam učencev, staršem ter učiteljem, ker je to naše skupno delo. Posebna zahvala pa seveda naši lokalni skupnosti, občini in gospodu županu, ki večkrat podprejo naše drzne ideje, ki jih potem vedno izpeljemo. Hvala tudi CMEPIUS za odlično sodelovanje in podporo.

Čestitke tudi ostalim nagrajencem v drugih kategorijah.

Osrednji namen nagrade je predstavitev dosežkov učiteljev in šol ter omogočanje večje prepoznavnosti njihovega dela, izjemnih praks učenja in poučevanja ter prepoznavanje doprinosa, ki ga ima sodelovanje v programu Erasmus+ za učitelje.

Evropsko nagrado za inovativno poučevanje bo Evropska komisija podelila vsako leto, in sicer zaključenim projektom v okviru programa Erasmus+, izbor katerih bodo na podlagi vnaprej opredeljenih meril določenih s strani Evropske komisije opravile nacionalne agencije. Vsako leto bo določena tudi posebna tematika, v okviru katere bodo izbrani nagrajeni projekti – v letu 2021 je to učenje na daljavo in kombinirano učenje.

Ob podelitvi nagrad so povedali. S tem v mislih smo tudi izbrali letošnje nagrajence, po enega v vsaki kategoriji. S svojimi izjemnimi projekti, katerih učinki sežejo veliko dlje od predvidenih, so nas navdušili, čeprav je bila konkurenca zelo močna. Vsem prejemnikom nagrade na tem mestu še enkrat čestitamo in že nestrpno čakamo slavnostno podelitev nagrad, ki bo 20. oktobra potekala v Bruslju, spremljali pa jo bomo seveda tudi virtualno. Veselimo pa se tudi vseh njihovih prihodnjih projektov, s katerimi bodo prispevali k zeleni, digitalni in vključujoči družbi.

Veselimo so uradne podelitve iz Bruslja, 20. oktobra in decembra 2021 podelitve v živo v Grand hotelu Union, Ljubljana.
 
(Skupno 249 obiskov, današnjih obiskov 1)