Drugošolci so v okviru projekta Inovativna pedagogika 5.0 stopili na pot razvijanja digitalnih kompetenc. V okviru obravnave umetnostnega besedila Zrcalce, pisatelja Grigorja Viteza, so se mladi ustvarjalci podali v svet animacije. Animacija je umetnost ustvarjanja gibanja in iluzije življenja v statičnih objektih. Temelji na zaporedju hitro prikazanih slik, kar se gledalcu zdi kot gibanje. Omogoča ustvarjanje edinstvenih svetov, izražanje čustev in pripovedovanje zgodbe skozi dinamične vizualne elemente.
Ob mentorstvu strokovnega sodelavca Mateja Žiberta in razredničarke Brigite Ceraj so učenci z uporabo tehnologije ustvarili stop motion animacijo. Premikali so samostojno izdelane risbe korak za korakom ter fotografirali vsak posamezen premik.
Ko smo posnetke posameznih gibov združili v zaporedje in jih hitro predvajali, smo ustvarili iluzijo gibanja.

Dejavnost ni bila le priložnost za učenje učinkovite uporabe digitalnih orodij, temveč je omogočala tudi razvijanje kreativnosti, sodelovanje in spretnost reševanja problemov. Učenci so aktivni sooblikovali učno pot in oblikovali kriterije uspešnosti. Vsi smo bili navdušeni nad rezultatom, ki je prikazal, da lahko že najmlajši razvijajo
pomembne digitalne veščine skozi inovativne učne pristope.

Za ogled animacije kliknite na povezavo.

 

 

(Skupno 239 obiskov, današnjih obiskov 1)
 

Oznake: , ,