V petek, 19. novembra, smo že začeli s poukom na daljavo (samo 5. razred). Tako kot pred nekaj meseci oz. pred počitnicami, ko smo tudi imeli pouk na daljavo, smo imeli ob 8. uri videoklic, kjer nam je učiteljica razložila snov. Ko pa smo končali, smo morali narediti še preostalo nalogo in jo tudi poslali.

Še isti dan smo izvedeli, da je bil na hitrem testu za Covid-19 pozitiven še en sošolec. Mislim, da naš razred res nima sreče s tem virusom. Že prejšnjo šolsko leto je naš razred največ delal za šolo na daljavo, ker smo bili kar dvakrat po epidemiji v karanteni. Meni osebno karantena ni ravno najbolj všeč. To sem že ugotovil lansko šolsko leto, da precej rajši sedim v šolski klopeh in poslušam učiteljico, kot pa da po več ur sedim pred računalnikom.

Edino, kar je dobro med karanteno, je Tradicionalni slovenski zajtrk. Med, maslo, kruh, jabolko in sveže mleko. Mmmm… Kar sline se mi cedijo, pa še zelo zdravo je vse skupaj. Za to se pa lahko zahvalimo naravi in še posebej čebelam. One opravijo večino dela, da lahko mi jemo ta slasten med. Čebele so zato tudi ene izmed organizmov oz. živali, ki letajo od cveta do cveta in oprašijo rastline. Če nebi bilo čebel, po vsej verjetnosti ne bi bilo tudi tako svežega zraka.

Meni je tak zajtrk med najboljšimi. Upam, da tudi vam.

                                                                     Jakob Žučko, učenec 5. razreda

(Skupno 155 obiskov, današnjih obiskov 1)