Dragi učenci in spoštovani starši!

V petek, 8. 5. 2020, bomo za vse učence naše šole izvedli kulturni dan z naslovom Po poteh kulturne dediščine naše pokrajine. V tem času smo vsako leto obeležili naš dan šole in tudi letos kljub trenutnim razmeram ne bomo nanj pozabili. Skupaj z vami želimo izvesti dejavnosti, ki so nas vsa leta povezovale in veselile v šoli, zaradi posebnih razmer pa nas bodo letos povezovale doma.

 

Opomba: Izvedba kulturnega dne ni časovno omejena samo na petek, 8. 5. 2020. Dejavnosti si lahko razporedite skozi vikend in ga tako preživite v prijetnem kulturnem druženju.

 

Navodila za učence

  • Pripravi kratek kulturni program za svoje družinske člane, npr. zapoj pesem, zapleši, deklamiraj pesem, preberi odlomek iz knjige, zaigraj na inštrument, predvajaj glasbo …

Bodi ustvarjalen in izviren. Potrudi se in prijetno preseneti svoje družinske člane. Če želiš, se lahko posnameš ali fotografiraš in posnetek ali fotografijo pošlješ svoji razredničarki ali razredniku.

  • Medgeneracijsko druženje je prednost, na katero ne smemo pozabiti, zato prosi svoje starše, stare starše naj ti pripovedujejo, kako se oni spominjajo svoje šole, kako je takrat potekal dan šole … Bodi vedoželjen in radoveden.

Lahko si zapišeš kakšen spominski drobec ali narišeš risbo po pripovedovanju, to fotografiraš in pošlješ – zdaj že veš, komu.

  • Medgeneracijsko druženje se naj nadaljuje na sprehodu ali celo pohodu. Ker nosi kulturni dan naslov Po poteh kulturne dediščine naše pokrajine, se skupaj sprehodite do kakšne kulturne znamenitosti v bližini (gradu, cerkve, spomenika, kužnega znamenja, domačije …). Lahko si to znamenitost ogledate tudi od daleč in se o njej pogovorite. Če boste obiskali še kakšno naravno znamenitost v bližini vašega doma, bo še toliko bolje, saj je narava v tem času čudovita.

Priporočljivo je, da narediš kakšno ”umetniško” fotografijo.

  • Na sprehodu v naravi postanemo hitro lačni. Poskrbi, da boš, preden se odpravite nanj, pripravil nahrbtnik, v katerem naj bo zdrava malica po tvoji izbiri.

 

Uživajte v sproščenih dejavnostih in preživite lepe trenutke s svojimi bližnjimi.

Sabina Vračun, prof.

(Skupno 582 obiskov, današnjih obiskov 1)