Spoštovani starši.

Od 9. 2. 2021 dalje bo vzgojno-izobraževalno delo na naši šoli potekalo v dveh različnih oblikah:

  •   za učence od 1. do 3. razreda bo pouk potekal v šoli. Izvajajo se vsi predmeti po urniku. Jutranje varstvo za vsak razred posebej se izvaja od 7.00 dalje in po pouku podaljšano bivanje. Učenci so ves čas skupaj v svoji učilnici,  v takoimenovanem mehurčku.
  •   za učence od 4. do 9. razreda bo pouk potekal na daljavo.

Šolski prevoz poteka po ustaljenem voznem redu.

Vsi zaposleni v šoli se bomo tedensko testirali za zgodnje odkrivanje okužb z virusom SARS-CoV-2 in na ta način omogočili varnejšo izvajanje vzgojno-izobraževalne dejavnosti. Testiranje zaposlenih bo potekalo tako, da bo vzgojno-izobraževalno delo (pouk) nemoteno potekalo.

Starše na drugi strani prosimo, da v šolo prihajajo le povsem zdravi otroci, saj bomo le na ta način ohranili odprto šolo – to mora biti naš skupni cilj. Če torej pri svojem otroku opazite enega od tipičnih bolezenskih znakov, je prav, da otrok ostane doma in v primeru, da znak po dveh ali treh dneh ne izgine, pokličete osebnega zdravnika: povišana telesna temperatura, zamašen nos/nahod, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, težko dihanje, glavobol, bolečine v mišicah, driska, slabost/bruhanje, sprememba zaznavanja vonja in/ali okusa, neobičajna utrujenost, vnetje očesnih veznic tako v blagi kot v težji obliki.

Prav je, da se v šoli vsi držimo preventivnih ukrepov, ki lahko bistveno zmanjšajo možnost prenosa okužbe: zaščitne maske v skupnih prostorih, varna medosebna razdalja, higiena rok – še posebej ob kihanju in kašljanju ter redno prezračevanje prostorov. Starše prosimo, da poskrbite za upoštevanje ukrepov tudi v popoldanskem času, saj je od vseh nas odvisno ali bomo imeli odprte šole.

Upamo seveda, da bomo čim prej dosegli pogoje za vrnitev vseh učencev v šolo.

Hvala, ker pomagate. Ostanite zdravi.

Kolektiv OŠ Bistrica ob Sotli

(Skupno 221 obiskov, današnjih obiskov 1)