V tednu od 19. – 23. 9. smo učenci osnovne šole Bistrica ob Sotli v okviru projekta Erasmus+ KA2 Strateško partnerstvo: Schoolovision on tour, gostili učence in učitelje štirih držav- Nemčije, Poljske, Bolgarije in Slovaške. Bilo je zelo pestro in zanimivo, spoznali smo druge jezike in kulture ter spletli nova prijateljstva.

     Prvi dan gostovanja smo pripravili glasbeno obarvan kulturni program. Imeli smo tudi glasbene delavnice, ki jih je vodil Andrej Černelč. Na delavnicah smo oblikovali skupine, ki so bile sestavljene iz enega učenca iz vsake države. Naša naloga je bila ustvariti pesem. To je bilo dobro za razvijanje novih načinov pisanja pesmi. Ko smo pesem napisali in uglasbili, smo se razdelili še v skupine po državah in tako ustvarili še drugo pesem.

     Drugi dan smo odšli na izlet v Olimje, kjer smo si najprej ogledali samostan. Tam so naši gostje spoznali zgodovino naše okolice. Obiskali smo tudi čokoladnico, kjer so nam pokazali, kako nastaja njihova čokolada. Z avtobusom smo se nato odpeljali na footgolf. Tam smo se po ekipah premikali po terenu in se zabavali. Učitelji in učenci smo uživali v tekmovanju.  Na koncu smo odšli še na Jelenov greben, kjer smo imeli tudi kosilo.

    V četrtek zjutraj smo imeli plesno delavnico, ki jo je vodila Andreja Klakočer. Naučili smo se dva plesa in se zelo dobro razgibali. Bilo je polno smeha in zelo zabavno. Po malici smo učenci vzeli glasbila iz glasbene učilnice ter jih odnesli na avtobus. Pomagali so nam tudi učitelji. Odpeljali smo se v glasbeni studio, kjer je vsaka skupina posnela svojo pesem. Medtem, ko nismo snemali, smo bili zunaj. Tam smo lahko igrali košarko, se rolkali, peli… Zanimivo je bilo, ker so tudi učitelji sodelovali v igranju košarke.

     V petek zjutraj so gostje začeli odhajat. Nihče ni bil vesel, da odhajajo, potočilo se je tudi nekaj solz. Ob slovesu smo si izmenjali telefonske številke, da bomo lahko ohranili stike. Zdaj si dopisujemo in upamo, da se bomo še kdaj videli.

Zarja Černelč, 9. r.
Polona Pevec Pungeršek, koordinatorica projekta na šoli

(Skupno 88 obiskov, današnjih obiskov 1)