Iztekel se je zadnji dan jesenskih počitnic, ki pa so prinesle samo še bolj zaostreno epidemiološko situacijo. Zato je, 30. 10. 2020, ministrica, pristojna za izobraževanje, na podlagi prvega odstavka 105. člena Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 izdala SKLEP o podaljšanju jesenskih počitnic v šolskem letu 2020/2021. Jesenske počitnice, opredeljene s šolskim koledarjem, se s sklepom ministrice za vse učence podaljšujejo še za en teden, in sicer do 8. 11. 2020.

V naslednjem tednu imate učenci torej podaljšane šolske počitnice, kar pomeni, da šolskega dela sicer ne izvajate, lahko pa se pripravljate na morebitno delo na daljavo. Prav tako lahko tisti učenci, ki ste do sedaj že imeli delo na daljavo, dokončate naloge, ki jih morda niste uspeli, vsi ostali pa skupaj s starši še enkrat preverite tehnične zmožnosti opreme in povezav, ki jih boste potrebovali pri morebitnem delu na daljavo.

V prihodnjih dneh vam bomo posredovali dodatna navodila in usmeritve v zvezi z morebitnim delom na daljavo, če ga bo ministrica na podlagi epidemiološke slike odredila. Do takrat pa vam želimo, da dobro izkoristite še ta teden podaljšanih počitnic, ki je pred vami, da boste pripravljeni na vse izzive, ki čakajo na vse nas ob izobraževanju na daljavo. Za ohranitev stikov med seboj uporabite vse komunikacijske kanale, ki jih imate na voljo in jih že znate uporabljati.

Pazite nase in na svoje zdravje.

Lep pozdrav.

Kolektiv OŠ Bistrica ob Sotli

(Skupno 187 obiskov, današnjih obiskov 1)