Tako kot vsako leto bomo tudi letos v petek, 20. novembra, obeležili dan slovenske hrane in tradicionalni zajtrk. Njegova izvedba bo letos zaradi ukrepov ob epidemiji nekoliko drugačna, pa vendarle ne smemo pozabiti nanj.

V zdravi prehrani se priporoča uživanje rednih obrokov, to je štiri do pet obrokov dnevno, od katerih je zajtrk najpomembnejši. Zelo pomembno je začeti dan z zajtrkom, ki telesu da potrebno energijo.

Vabimo vas, da si pripravite zajtrk, ki naj vključuje živila, značilna za Tradicionalni slovenski zajtrk, in sicer kruh, maslo, med, mleko in jabolko.

Lahko si pogledate tudi katerega od filmov na youtube:

  1. INFODOM Dan slovenske hrane in med
  2. Pepe na obisku: Sanja in čebele
  3. Firbcologi: čebele

 

Ali pa na naslednji povezavi http://www.e-arhiv.org/diva/index.php?opt=work&id=996

vrhunski video – umetniško delo naše avtorice. Verzija s slovenskimi podnapisi je druga vrstica pod videom.

Marina Šipec, prof.

(Skupno 77 obiskov, današnjih obiskov 1)