Učenci 6. razreda smo dopoldan prispeli na Areh. Najprej smo se namestili v prijetno Ruško kočo, po okusnem kosilu pa smo se odpravili na snežne strmine.

Najprej smo se naučili, kako se pravilno nosijo smuči in potem smo se dobro ogreli. Učitelji so preizkusili smučarsko znanje vsakega posameznika in nas razdelili v skupine. Za nekatere so bili to prvi smučarski koraki in bili so zanimivi. Pridno smo se učili pravilne drže, ustavljanja in zavojev. Res je, da je začetek včasih težak, a nam bo z vajo in dobro voljo zagotovo uspelo.

Popoldan smo spoznali deset smučarskih pravil in se pogovorili o nalogah smučarja. V večernih urah pa smo se odpravili na krajši nočni pohod.

Dan je hitro minil in že se veselimo jutrišnjega.

Drugi delovni dan smo začeli ob sedmi uri, nekateri pa celo že prej. Po zajtrku smo uredili sobe, da jih je učiteljica ocenila.

Potem smo se odpravili na smučarske proge v treh skupinah. Pridno smo poslušali učitelje in vadili  drsenje, ustavljanje, zavijanje. Po dopoldanski smučarski šoli smo odšli na kosilo, kratek počitek in se spet vrnili na proge. Naučili smo se uporabljati vlečnico s krogci in vadili smučarske elemente. V poznem popoldnevu smo poslušali predavanje o Pohorju, po večerji pa smo spoznali težko delo rečnih splavarjev in njihov krst.

V večernih urah so priplesale še bele snežinke in dan je bil popoln.

Sredino jutro je bilo ovito v tančico megle, a nas to ni prestrašilo. Spet smo se podali na proge in pridno vadili, vadili in še vadili.

Učitelj Roman je preizkušal nove metode poučevanja smučarskih veščin in šlo mu je tekoče.

V dopoldanskem odmoru  smo si privoščili vročo čokolado, da smo napolnili baterije in smo še lažje smučali.

S smučanjem smo seveda nadaljevali tudi po kosilu. Popoldan nas je obiskala astronominja Nataša in nam predstavila planete, nastanek vesolja. Zvečer pa smo se lepo oblekli, si uredili frizure in se odpravili na ples.

Večer je res hitro minil in polni lepih vtisov smo zaspali.

Četrtkov dan smo, tako kot prejšnje, začeli z jutranjimi aktivnostmi. Po zajtrku smo pospravili sobe in nato odšli na smučišče. Danes smo se že vsi peljali z vlečnico in ugotovili, da je to prav  zabavno.

S smučanjem smo nadaljevali tudi po kosilu. Popoldan pa smo pripravljali kratek program, v katerem se je predstavila vsaka soba.

Tekmovali smo tudi v kvizu  Male sive celice z učenci iz OŠ Podbočje in OŠ Kostanjevica na Krki. Ali ugotovite, kdo je zmagal? Večer smo zaključili s skupnimi plesnimi igrami.

                                                                                  Šestošolci z učitelji

(Skupno 578 obiskov, današnjih obiskov 1)