V okviru projekta Gleda(l)išče, v katerega smo vključeni, smo v začetku oktobra izvedli Predstavo pod drobnogledom. Izvedba poteka v sodelovanju strokovnega delavca iz vzgojno-izobraževalnega zavoda s profesionalnim gledališkim ustvarjalcem in kulturno ustanovo ter zajema individualno pripravo v okviru pouka, ogled predstave iz nabora priporočenih predstav platforme Zlata paličica ter refleksijo po obisku.

Prvega oktobra so se učenci 7. in 8. razreda v okviru dveh šolskih ur pod vodstvom gospe Sandre Jenko iz Slovenskega gledališkega inštituta pripravljali na ogled gledališke predstave Romeo in Julija. Skozi pogovor, igro in improvizacijo so obnovili zgodbo, svoje znanje o gledališčih in spremljanju gledaliških predstav. Učenci so bili vseskozi aktivni in so se pri izvajanju dejavnosti zabavali.

V petek, 5. oktobra, pa smo izvedli kulturni dan, v okviru katerega so skupaj z učenci 9. razreda  odpotovali v Ljubljano. V Cankarjevem domu so si v Štihovi dvorani ogledali predstavo Romeo in Julija v izvedbi Zavoda Margareta Schwarzwald. Nad predstavo so bili navdušeni, saj je prirejena za učence in jih je s svojo preprostostjo in sodobnostjo potegnila v svet dramske klasike. Po ogledu predstave je sledil še voden ogled Cankarjevega doma, med katerim smo izvedeli veliko zanimivosti in si ogledali več dvoran, tudi največjo Gallusovo.

Refleksija po ogledu z gospo Sandro je sledila v ponedeljek, 8. oktobra, na kateri so učenci predstavili svoje mnenje o predstavi (mnenje Kaje je uporabljeno za naslov tega članka), na koncu pa so po skupinah zaigrali še spremenjen, srečen konec.

S. V.

(Skupno 161 obiskov, današnjih obiskov 1)