Učenci od 1. do 4. razreda so v okviru projekta Trajnostni razvoj Lisce za zdravo Posavje pod vodstvom Cvete Jazbec zasadili jagode, rdeči in črni ribez. Dejavnost je potekala v smeri ozaveščanja o pomenu zdravega odnosa do narave in krepitve zdravja. Učenci so prekopavali zemljo v visokih gredicah in loncih, nasipavali humus, ga dognojevali in zalivali. Sledilo je posipavanje z zastirko, da bodo rastline imele dovolj vlage.

Ko je bila podlaga pripravljena, so učenci 4. razreda posadili jagode. Pri tem so skrbno poslušali strokovnjakinjo in zavzeto naredili, kar jim je rekla. Učili so se o primerni zemlji, o invazivnih vrstah in pravilnem načinu posaditve, da bo rastlina uspevala. Slišali so tudi o prijaznem odnosu do njih in skrbnem negovanju tudi potem. Ker rastline čutijo in slišijo.

Cveta Jazbec je učence pohvalila in dejala, da se pozna, da jih veliko doma pomaga pri podobnih opravilih. Pozvala nas je tudi, da bi naredili hotel za pikapolonice. O tem bomo gotovo razmislili, saj radi sprejemamo izzive.

 

(Skupno 213 obiskov, današnjih obiskov 1)