V četrtek, 18.4.2019, sva se s sošolcem Alenom udeležila tabora zdravih šol v Veržeju. Spremljali so nas gospa Marinka Drofenik, gospa Marina Šipec in gospod Jaka Šket.

Že zgodaj zjutraj smo se s kombijem odpravili proti Prleškim ravninam. Ko smo prišli v šolo, so nas učenci pričakali v učilnici, kjer je bila pripravljena tudi malica. Ob 9.45 se je začel kulturni program. Bil je res zanimiv, saj so se učenci  predstavili najprej z njihovo himno, s plesom in petjem ter igro. Sledilo je nekaj uvodnih pozdravov in razdelitev v skupine.

Za nas so pripravili dve delavnici. Najprej smo šli na pohod in vmes delali razne vaje z elastičnimi trakovi. Pri drugi delavnici smo spoznavali  tehnike sproščanja. Po delavnicah smo šli na kosilo, ki je vsebovalo njihove značilne jedi.

Ko smo kosilo pojedli, smo se odpravili do centra DUO. Tam smo izdelovali velikonočne motive iz ličja ter lončene posode na vretenu. Nato smo se odpravili še do bližnje ustanove, kjer nas je zabaval animator iz Term Banovci. Za nas je pripravil razne skupinske igre, za uspešno opravljene naloge pa smo dobili nagrado, in sicer palačinke in majice. Kmalu za tem smo se po napornem dnevu spet odpravili domov.

Tabor nama bo ostal v zelo lepem spominu, spletla pa sva tudi mnogo novih prijateljskih vezi.

Ema Dobrina

(Skupno 549 obiskov, današnjih obiskov 1)