V prvem tednu po božično-novoletnih praznikih so učenci 7.9. razreda prisluhnili pogovor z našo nekdanjo učenko Dorotejo Juričan, ki smo jo povabili, da nam predstavi svojo pot iz Bistrice ob Sotli v Ameriko, kamor se je odpravila na študij gledališke igre. V pogovoru se je spomnila svojih prvih izkušenj z gledališčem in igro, ki jih je doživela ravno na naši šoli. Po končani osnovni šoli je izobraževanje nadaljevala na Srednji vzgojiteljski šoli, gimnaziji in umetniški gimnaziji Ljubljana (dramsko-gledališka smer), kjer se je zaljubila v gledališče in se po opravljeni avdiciji odločila za študij v Ameriki. 

Trenutno obiskuje Santa Monica College (SMC) v Santa Monici, Kalifornija. Slišali smo lahko, kako izgleda njen običajen dan, pokazala nam je fotografije šole in mesta, kjer živi, ter nekaj utrinkov iz ene izmed njenih gledaliških predstav. Povedala je, da jo navdušujejo prijaznost Američanov, sproščeno vzdušje na fakulteti ter raznovrstna prehrana, saj je v mestu mogoče jesti vse od italijanske do indijske hrane. Kljub številnim možnostim, ki jih ponuja življenje v Ameriki, pa Doroteja svoj čas posveča predvsem študiju. Čez nekaj dni se že vrača nazaj, saj je pred njo še zadnji semester študija. Svoje izobraževanje v smeri gledališke igre namerava to jesen nadaljevati na California State University Northridge.

Iz njenih besed smo lahko začutili, kako zelo predana je gledališču in vsemu, kar je povezano z njim. Prepričala nas je, da je s trdim delom, vztrajnostjo, pogumom in ljubeznijo mogoče uresničiti tudi na videz neuresničljive sanje.

(Skupno 428 obiskov, današnjih obiskov 1)