V sredo, 19. 6. 2019 so se učenci OŠ Bistrica ob Sotli odpravili na nagradni izlet v Gradec. Izleta so se udeležili učenci, ki so v letošnjem šolskem letu posegli po najvišjih priznanjih in uvrstitvah na državnih tekmovanjih ter člani mladinskega pevskega zbora, ki so se vse leto pridno pripravljali, nastopali na številnih prireditvah in se uvrstili na državno tekmovanje.

V jutranjih urah smo se zbrali pred OŠ Bistrica ob Sotli in se skupaj z vodičem odpravili mimo Maribora proti glavnemu mestu avstrijske zvezne dežele Štajerske. Najprej je bil na vrsti sprehod po zanimivem starem mestnem jedru, kjer smo posebno pozornost namenili ogledu deželnega dvorca z atraktivnim notranjim dvoriščem. Sprehodili smo se do Glavnega trga z mestno hišo, vodnjaka vojvode Janeza in mavzoleja cesarja Ferdinanda. Točno ob 11. uri smo si ogledali Glockenspielplatz, kjer smo poslušali znamenite zvončke in opazovali ples figur v narodnih nošah. Zaradi visokih temperatur nam je ugajala bližina reke Mure, zato smo obiskali otok na Muri, ki je v obliki napol odprte školjke in predstavlja simbol evropske kulturne prestolnice. Za konec smo se s steklenim dvigalom povzpeli na grajski hrib Schlossberg, ki kraljuje v osrčju mesta in od koder se ponuja čudovit razgled na mesto z okolico.

V popoldanskem času smo se, polni novih vtisov in očarani nad mestom ter njegovim fantastičnim vzdušjem, podali na pot proti Sloveniji.

Laura Čater

(Skupno 521 obiskov, današnjih obiskov 1)