Spoštovani starši/skrbniki, dragi učenci in učenke!

Obveščamo vas, da je Vlada Republike Slovenije zaradi aktualnih epidemioloških podatkov podaljšala ukrepe za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19. To pomeni, da ostaja v veljavi odlok o prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja. Izjema so zaposleni v zavodih in člani organov zavodov. Posledično ostaja v veljavi tudi sklep ministrice o izobraževanju na daljavo. Vrtci še naprej delujejo v zmanjšanem obsegu, ki zagotavlja nujno varstvo za otroke, katerih starši so zaposleni in varstva ne morejo zagotoviti na drug način, če tako odloči župan občine, na območju, katere vrtec izvaja dejavnost.

Načrt sproščanja ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije nalezljive bolezni COVID-19

Vlada je na četrtkovi seji sprejela tudi Načrt sproščanja ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije nalezljive bolezni COVID-19, na podlagi katerega se bodo na področju vzgoje in izobraževanja ter športne dejavnosti ukrepi sproščali po fazah:

  1. v oranžni fazi umirjanja (pod 1000 okužb / 1000 hospitaliziranih bolnikov s COVID-19) se predvideva odprtje vrtcev in šol za 1. triletje ter osnovnih šol prilagojenim programom in zavodov za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami. Sprostile se bodo lahko tudi športne aktivnosti na prostem.
  2. v rumeni fazi umirjanja (pod 600 okužb / 500 hospitaliziranih bolnikov s COVID-19) se osnovne šole odprejo v celoti. V šole se vrnejo tudi zaključni letniki srednjih šol.
  3. v zeleni fazi umirjanja (pod 300 okužb) se odpravijo vse omejitve na področju vzgoje in izobraževanja ter športnih dejavnosti.

Doseganje kriterijev za sproščanje ukrepov po fazah se bo spremljalo na dnevni ravni. Ko bodo kriteriji doseženi, bodo predvideni ukrepi posamezne faze stopili v veljavo drugi naslednji dan po ugotovitvi.

Verjamemo, da nekaterim učencem že pojenjajo moči za učenje. V tem času je učenje na daljavo edini način za vaše napredovanje v znanju. Učitelji vas vodimo in usmerjamo, na vas pa je odgovornost, da opravljate svoje delo sproti. Ostanite radovedni, motivirani in čim bolj samostojni.

Spoštovani starši, vas pa naprošamo, da še naprej spodbujate vaše otroke, vendar jim pustite, da so samostojni in odgovorni.
Ne pozabite, da je tudi zdaj čas, da se odpravite skupaj na družinske sprehode v bližnji okolici in uživate s svojimi otroki v zasneženi naravi. Ostanimo močni, vzpodbujajmo drug drugega in upajmo, da vsi skupaj čimprej premagamo epidemijo.

Vse dobro in ostanite zdravi.

Kolektiv OŠ Bistrica ob Sotli

(Skupno 242 obiskov, današnjih obiskov 1)