Z objavo uradnih rezultatov na državnem tekmovanju, 29. 3. 2024, se je v tem šolskem letu zaključilo tekmovanje v znanju slovenščine za Cankarjevo priznanje za učence 8. in 9. razredov. Učenci so se letos ukvarjali s pustolovsko-fantazijskim mladinskim romanom Irene Androjna Modri otok, ki jih je popeljal v nevidne svetove Kraljestva neskončne zarje.

Na šolskem tekmovanju konec novembra je sodelovalo šest učencev, Julija Černelč iz 8. razreda pa se je uvrstila naprej na regijsko tekmovanje, ki je potekalo 16. januarja na I. OŠ Žalec. Dosegla je odličen rezultat in si s tem priborila ne le bronasto Cankarjevo priznanje, temveč tudi sodelovanje na državnem tekmovanju, ki se je odvijalo v soboto, 16. 3. 2024. Julija se je udeležila tekmovanja na OŠ Zreče, kjer je bila ena izmed štirih lokacij, in si s svojim razlagalnim spisom pripisala srebrno Cankarjevo priznanje.

Danes, 3. 4. 2024, pa je na šoli potekalo šolsko interesno tekmovanje s področja slovenščine za Cankarjevo priznanje za učence od 1. do 7. razreda, ki so se prav tako z branjem izbranih knjig podajali v nevidne svetove in se hrabro spoprijeli z nalogami ter s pisanjem razlagalnih spisov.

Sabina Vračun, prof.
vodja Cankarjevega tekmovanja

(Skupno 183 obiskov, današnjih obiskov 1)