Dne, 24. 5. 2018 je na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Celje potekalo tekmovanje za Zlato kuhalnico 2018, ki ga organizira Turistična zveza Slovenije. Tekmovanja se lahko udeležijo trije učenci od 6. do 8. razreda. Vsaka ekipa je pripravila dve jedi, vsako za šest oseb. Letošnji izbrani jedi sta bili rižota in vaniljeva krema s sadjem.

Našo šolo so zastopale Petra Žuraj (7. r.), Đuli Bukšek (8. r.) in Anja Konečnik (8. r.). Odločili smo se za kopunovo rižoto z bučkami in radičem in za izdelavo čokoladne skodelice, v kateri so vaniljeva krema, maline, biskvit in manga pasta. Učenke so v konkurenci osmih šol osvojile 2. mesto in s tem srebrno priznanje, kar je odličen uspeh.

Posebna zahvala gre g. Jožefu Pregradu, ki nam je priskrbel kopunovo meso. Prav tako gredo zahvale učiteljici za gospodinjstvo ga. Marinki Šipec, ki nam je ogromno pomagala s kuharskimi nasveti,  razredni učiteljici ga. Barbari Verbančič za pomoč pri izdelavi meni karte in g. Dušanu Konečniku, ki nam je pomagal z nasveti na področju gostinstva.

Iskrene čestitke učenkam!

Mentor: Jaka Šket

(Skupno 545 obiskov, današnjih obiskov 1)