Učenci 6. r. so v tretjem tednu meseca januarja, od 21. 1. do 25. 1. 2019 imeli zimsko šolo v naravi na Arehu. Učenci so bivali v hotelu Zarja in bili nad prenočiščem navdušeni. Na Arehu nas je čakala prava zima, saj so se temperature neprestano gibale med – 10 in -5ºC. Učenci so na smučišču na Arehu izboljšali znanje na področju alpskega smučanja, prav tako so se preizkusili s tekom na smučeh v klasični tehniki. Spremljevalni učitelji so bili g. Janko Hriberšek, g. Roman Urek in g. Jaka Šket.

Prvi dan so se učenci razdelili v dve skupini. Tiste učence z več smučarskega predznanja je vodil g. Jaka, tiste z manj pa g. Roman. Učenci so smučali po 2 uri in pol dopoldne in 2 uri popoldne. Iz dneva v dan so kazali napredek in tako izboljšali svoje smučarsko znanje. Prav vsi so pridobili znanja smučanja do te mere, da lahko samostojno smučajo, da poznajo pravila obnašanja in varnosti na smučišču (FIS pravila) in da znajo uporabljati vlečne naprave (krožnik, sidro). V petek so učenci preizkusili še tek na smučeh v klasični tehniki. Učenje teka na smučeh je vodil g. Jaka.

Organizator šole v naravi g. Miro je skrbel za pester program. Prvi dan so imeli učenci pohod v okolici hotela, po pohodu je še sledilo predavanje o astronomiji. V torek so učenci spoznali pravila obnašanja na smučišču (FIS pravila) in imeli na to temo tudi kviz male sive celice skupaj z učenci OŠ Šentjernej. V sredo je najprej prišel na obisk čarovnik, nato v večernih urah še lovec. V četrtek so bile organizirane predstavitve sob, v katerih so učenci predstavili svojo sobo.

Prosti čas so učenci porabili za počitek, branje knjig, igranje različnih družabnih iger, pisanje razglednic ter druženje s sošolci in učitelji.

Posebna zahvala gre Gimnaziji Brežice in OŠ Raka, ki so nam posodili opremo za tek na smučeh in s tem omogočili, da so učenci spoznali omenjeni zimski šport.

Učenci bodo v šoli prejeli tudi priznanja za opravljen tečaj alpskega smučanja. Vsi učitelji so bili navdušeni nad prikazanim smučarskem znanjem učencev.

Jaka Šket, mag. prof. šp. vzg.

(Skupno 726 obiskov, današnjih obiskov 1)