Svetovni teden denarja (Global Money Week), ki letos poteka od 21. do 27. marca 2022, je letna globalna kampanja za ozaveščanje pomembnosti finančnega znanja pri mladih. Pomembno je namreč, da ti postopoma, že od malih nog, pridobivajo znanje, veščine, stališča in vedenja, ki so potrebni za sprejemanje zdravih finančnih odločitev.
Od 21. do 27. marca 2022 poteka že deseta svetovna akcija osveščanja o pomenu finančnega izobraževanja in finančni pismenosti otrok in mladostnikov Global Money Week (GMW), ki so ga v Sloveniji poimenovali kar Svetovni teden izobraževanja o financah.
V tem tednu se po celem svetu odvijajo aktivnosti na temo finančnega izobraževanja in finančne pismenosti otrok in mladostnikov. V sklopu omenjenega tedna bodo tudi v Sloveniji izpeljali različne aktivnosti. Tako se bomo tudi na naši šoli v okviru podaljšanega bivanja igrali igrice z denarjem. Učenci ste še naprej vabljeni, da sodelujete v finančni bralni znački. V jedilnici pa si lahko na panoju preberete o pomenu pogovarjanja o financah. Učenci 6. razreda pa bodo vadili poznavanje finančnih pojmov na spletni strani https://www.zbs-giz.si/financno-opismenjevanje/.

(Skupno 102 obiskov, današnjih obiskov 1)