Šolski bend Pogrüntey OŠ Bistrica ob Sotli je letos že tretjič zastopal barve naše države na mednarodnem osnovnošolskem tekmovanju Schoolvision, ki je eden izmed najdlje trajajočih projektov eTwininga. Letos je glasovanje potekalo v petek, 10. maja, na dan pred finalnim večerom pesmi Evrovizije. Naš bend se je uvrstil na odlično 4. mesto, zmagala pa je šola iz Izraela.

Učenci med glasovanjem za Schoolovision 2024; vir foto: Polona Pevec Pungeršek

Šolski bend sestavljajo učenci Julija Černelč in Eva Černelč (kitara), Jakob Žučko (bas kitara), Eva Juhart (bobni), Ines Kunej (klaviature) in Andraž Vračun (vokal).

Letos so se na tekmovanju predstavili s pesmijo Cracks, s katero so učenci skozi glasbeno kreativnost izrazili pomembno sporočilo o tem, kako težko je dosegati pričakovanja in ideale, s katerimi so tudi sami večkrat obremenjeni.

Člani skupine Pogrüntey s Celjskim domom v ozadju; vir foto: zajem zaslona YT Mdbs Klub Metulj

Besedilo pesmi je s pomočjo mentorja Andreja Černelča napisala Julija Černelč, za aranžma pesmi, idejo za spot in montažo videa je prav tako zaslužen Andrej Černelč, za kamero in barvno obdelavo je poskrbela Gaja Pekošak, za zvok in zvočno obdelavo in t.i. mastering pa Damjan Dobrina. Spot je nastal pod okriljem Mladinskega društva Bistrica ob Sotli, posneli pa so ga v celjskem Tehnoparku.

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)