V torek, 15. 5. 2018, od 9.30 dalje je na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru potekalo državno tekmovanje  ROBObum v robotiki za osnovnošolce in srednješolce.

Jasmina Motoh in Petra Žuraj sta se spopadli z močno konkurenco, saj je v kategoriji ROBOsled Dirkač tekmovalo kar 50 ekip. Tekmovanje dopušča katerokoli gradnjo robota, kar pomeni, da so črti sledili od lego robotov vse do samogradnih robotov, ki so prepričljivo premagali vso konkurenco. Čeprav robot ni šel kot pričakovano, se punci nista dali in osvojili 35. mesto.

V kategoriji RoboCupJunior  Reševanje Črta sta se pomerila Mihael Robek in Miha Juričan. Že na začetku sta v ustnem zagovoru navdušila sodnika z njunim robotom in programom. Sledili sta dve vožnji na poligonu. Pokazalo se je večno pravilo »doma vse dela, na tekmovanju pa malo nagaja«, vendar to ni ustavilo tekmovalnega duha, saj sta dosegla 12. mesto od 32-ih ekip.

Več o tekmovanju si lahko preberete na spletni strani: https://robobum.um.si/

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo!

 S tem smo zaključili z interesno dejavnostjo ROBOTIKA v letošnjem šolskem letu. Ob enem pa bi povabili učence, da se naslednjo šolsko leto preizkusite in spoznate svet robotike.

Mentor David Žuraj

(Skupno 569 obiskov, današnjih obiskov 1)