V torek, 27. 3. 2018, smo učenci pod vodstvom svojim mentorjev pripravili tradicionalno marčevsko prireditev Pozdrav pomladi, na kateri smo obiskovalce preko pregovorov in lepih misli popeljali na pomladni vrtiljak veselja in mladosti.

Pred začetkom prireditve sta čakajoče obiskovalce kuharsko zabavala s pripravo piščančjih zrezkov v smetanovi omaki devetošolca Žan in Luka.

Preden smo se učenci predstavili s kulturnim programom, sta navzoče nagovorila župan, gospod Franjo Debelak, in naš ravnatelj, gospod Bogomir Marčinković.

Na odru so se najprej predstavili drugošolci s prizorom O veliki repi, s katerim so potrdili pregovora V slogi je moč in Lepa beseda lepo mesto najde ter dokazali, da je še kako pomembno, da združijo moči tudi tisti, ki jih sicer ne bi nikoli. Tretješolci so s plesnimi gibi potrdili, da za dežjem vedno posije sonce in predstavili pesem o pravi mami. Prvošolca Jakob in Andraž sta se predstavila s pesmico Korenjak in dokazala, da je res, da ima strah samo velike oči ter da tudi pri najmanjših drži pregovor Strah je okrog votel, znotraj ga pa nič ni.  S pesmimi so vsem razvedrili srce člani otroškega pevskega zbora, četrtošolci pa so predstavili miško, ki si je pregovor Vsak je svoje sreče kovač razlagala dobesedno in si je zato skovala svojo mišjo srečo. Da nas lahko osrečuje tudi ples in prizadevanje za skupni cilj so dokazala dekleta iz sedmega razreda, ki so zaplesala na vroče španske ritme, Teja pa je vse popestrila še z gimnastičnimi vložki. Liza iz šestega razreda je nato na kitaro zaigrala Koračnico. Tako pri plesu kot pri igranju inštrumenta je nujno potrebno upoštevati pregovor Vaja dela mojstra. Sledil je nastop mladinskega pevskega zbora, ki je potrdil misel znanega skladatelja Richarda Wagnerja, ki je rekel, da je najstarejše, najpristnejše in najlepše glasbilo, kateremu se mora današnja glasba zahvaliti, da je sploh tu, človeški glas. Na prireditvi smo poslušali tudi slovensko popularno glasbo, saj se je devetošolka Valentina z igranjem na kitaro in petjem predstavila s pesmijo Nine Pušlar Svet je tvoj, spremljale pa so jo sošolke Eva, Lara, Katarina in Maruša. Zadnji so na oder stopili Ema, Petra in Alen iz sedmega razreda, ki so v humornem prizoru podali veliko nasvetov za zdravo življenje in z njimi dodobra nasmejali obiskovalce.

Prireditev sva povezovala devetošolca Jasmina in Niko. Preden sva se poslovila, sva obiskovalce povabila na pogostitev, ki je bila pripravljena pred šolo in jih opomnila, da naj ne pozabijo ob odhodu domov vzeti cvetoče pozornosti.

Jasmina Motoh in Niko Mlinarič

(Skupno 233 obiskov, današnjih obiskov 1)