Smo partnerska šola mednarodnega projekta Erasmus+ KA2 Strateško šolsko partnerstvo: Schoolovision on tour 2020 – 2022.

Šolsko partnerstvo “Schoolovision on tour” združuje glasbeno ustvarjanje po principu Evrovizije. Gre za proces ustvarjanja zabavne/popularne glasbe (avtorske pesmi ali priredbe) od zamisli do izvedbe (ustvarjanje, snemanje pesmi v studiu, snemanje videospota, produkcija).

V projektu sodeluje pet šol: koordinacijska šola je Freie Schule Kassel (Kassel – Nemčija) ter partnerske šole: Základná škola M. R. Štefánika   (Ivanka pri Dunaji – Slovaška), Osnovna šola Bistrica ob Sotli (Slovenija), 22 SEU “G. S. Rakovski” (Sofia – Bolgarija) in  Szkoła Podstawowa nr 1 (Bogatynia – Poljska).

Vsem šolam je skupno, da se povežemo v različnih področjih umetnosti- ustvarjanje, ples in v prvi vrsti glasba. Cilj je ustvariti pesem v zabavnem žanru skupaj z videospotom in sodelovati na otroški (šolski) Evrovoziji, ki je vsako leto vrhunec projekta.

Naša usposabljanja bi se morala začeti jeseni 2020 na koordinacijski šoli in nato nadaljevati s prvo mobilnostjo na partnerski šoli v Bolgariji,  vendar nam je epidemija to žal preprečila. Ker smo dovolj fleksibilni, smo se uspešno srečevali in usposabljali na daljavo. Naše prve zadolžitve in naloge so bile tako narejene na daljavo. V oktobru smo na vseh partnerskih šolah naredili natečaj za logotip projekta. Sledilo je glasovanje za najboljše logotipe posameznih šol in na koncu še glasovanje za naj logotip med vsemi partnerskimi šolami. Izbrali smo logotip projekta, ki je viden zgoraj. V decembru smo partnerske šole presenetili z božično-novoletnimi voščilnicami, v pomladnih mesecih pa imamo v načrtu tudi izdelavo predstavitvenega videa naše šole in našega kraja. V mesecu maju bo sledilo snemanje plesne koreografije, trenutno pa največ časa in energije posvečamo nastajanju in produkciji naše šolske evrovizijske pesmi z videospotom, ki bo zastopala našo šolo na šolskem evrovizijskem tekmovanju.

Lahko nas obiščete na spletni strani https://schoolovision2021.blogspot.com/, kjer lahko vidite tudi vsa pretekla tekmovanja za šolsko Evrovizijo, ki poteka že od leta 2009.

Sledite nam lahko tudi na FB strani (Schoolovision on Tour).

 Koordinatorica projekta Polona Pevec Pungeršek, prof.

 

(Skupno 279 obiskov, današnjih obiskov 1)