V petek, 8. 12. 2017, smo se učenci predmetne stopnje odpravili v Ljubljano na ogled opere Hobit in praznično okrašene prestolnice.
Izpred šole smo odrinili že ob 8. uri zjutraj. Sicer kar dolgo pot do glavnega mesta smo si krajšali s pogovarjanjem, petjem in poslušanjem glasbe. Vmes smo se še ustavili na počivališču in pomalicali.
Po prihodu v Ljubljano, smo najprej imeli približno uro prostega časa za ogled okraskov ter obisk decembrskih stojnic. Nato smo se peš odpravili proti Cankarjevemu domu.
Opera se je odvijala v Linhartovi dvorani, trajala pa je dobro uro. Ni bila običajna opera; opremljena je bila z mnogimi zvočnimi in svetlobnimi učinki, prepeval je otroški pevski zbor Glasbene matice, za glasbeno spremljavo pa ni skrbel orkester, temveč komorni instrumentalni sestav Akademije za glasbo v Ljubljani. Pri sami operi me je najbolj navdušilo to, da so jo odpeli in odigrali naši vrstniki.

Opera je minila hitro, sledila pa je vožnja proti Bistrici ob Sotli.

Nad opero sem bil pozitivno presenečen, saj sem mislil, da mi sploh ne bo všeč. Tudi ogled Ljubljane je bil super. Upam, da bomo še kdaj šli na ogled kakšnega odrskega dela v Cankarjev dom.

Niko Mlinarič, 9. razred

(Skupno 62 obiskov, današnjih obiskov 1)