Spoštovani starši!

Od ponedeljka, 16. 3. 2020, dalje bodo vse šole v Sloveniji zaprte. Razlog za ta ukrep je preprečevanje širjenja korona virusa v Sloveniji. Ta ukrep bo trajal predvidoma 2 tedna. O morebitni spremembi glede trajanja vas bomo pravočasno obvestili.

Gre za preventivni ukrep, ki bo gotovo prispeval k zmanjšanju števila okužb. Prav je, da so učenci (in starši) tudi v času, ko bodo doma, previdni in da vse preventivne ukrepe glede higiene dosledno upoštevate. Ti ukrepi so zapisani na spletni strani šole. Učencem smo ukrepe v šoli zelo podrobno predstavili in jim odsvetovali zadrževanje na lokacijah, kjer je veliko ljudi. Namesto v trgovskih centrih in na podobnih lokacijah naj se učenci zadržujejo doma ali še bolje na svežem zraku. Trenutna situacija zahteva odgovorno ravnanje vseh ljudi in samozaščitno delovanje vsakega od nas je zelo pomembno. Za svoje zdravje lahko največ naredimo sami.

V času zaprtja šol bodo imeli učenci pouk na daljavo, ki bo potekal preko interneta.  Na spletni strani Osnovne šole Bistrica ob Sotli bodo naslednji teden navodila za delo (gradiva po urniku po učiteljih predmetne stopnje), torej učenci bodo dobili zadolžitve, ki jih bodo morali doma rešiti v zvezek ali pa v e-obliki. Učiteljice razrednega pouka pa so se z učenci že dogovorile, kako bodo sodelovali na daljavo. Po vrnitvi v šolo bodo učitelji opravljeno delo pregledali.

Pouk na daljavo je pomemben, saj bi sicer morali poleti med počitnicami ali ob sobotah zamujeni pouk nadoknaditi. Po vrnitvi v šolo bodo učitelji snov ponovili in učencem pojasnili snov, ki je ne bodo razumeli. Prilagojeno bo tudi ocenjevanje znanja, zato učencem ni potrebno skrbeti, kaj bo z ocenami. Vse starše pa prosimo, da poskrbite za to, da bodo učenci naloge res vsak dan sproti opravili. Učenci bodo imeli doma veliko časa in škoda bi bilo, da ga ne bi izkoristili za šolsko delo.

Naslednji teden, ko bo na spletni strani šole gradivo pripravljeno za vse predmete, vas bomo o tem obvestili s kratkim SMSjem. 

 

Pazite na svoje zdravje in upajmo, da kmalu – nasvidenje. 

Lep pozdrav

Vodstvo šole

(Skupno 403 obiskov, današnjih obiskov 1)