Novo šolsko leto, polno pričakovanj in zaznamovano s posebnimi ukrepi, se je za učence od 2. do 9. razreda začelo ob osmih v matičnih učilnicah, kjer so jih sprejeli učitelji razredniki, vsak razred posebej pa je pozdravil tudi gospod ravnatelj. Vsi so jim zaželeli uspešno in zdravo šolsko leto ter jih seznanili s posebnimi ukrepi, ki veljajo na šoli.

Posebno slovesen 1. september pa je bil za 13 prvošolcev, saj so danes prvič prestopili prag učenosti. V spremstvu staršev so se ob 10. uri srečali z razredničarko Simono Krištofić, ravnateljem, svetovalno delavko in policistom. Po uvodnem pozdravu so si učenci ogledali čarodejevo predstavo, policist jim je spregovoril o prometni varnosti, na koncu pa so se posladkali še s sladkim presenečenjem. Medtem je staršem spregovorila pedagoginja in jim svetovala, kako naj svoje otroke v tem posebnem korona času pripravijo na šolo.

Želje učencev in učiteljev, ki so jih večkrat izrekli na ta prvi šolski dan, pa so enake, in sicer da preživijo celotno šolsko leto skupaj v šoli.

Besedilo: Sabina Vračun, prof.

Fotografije: Patricija Hren, prof.

(Skupno 553 obiskov, današnjih obiskov 1)