V petek, 20. 11. 2015, je na vseh slovenskih šolah in vrtcih Tradicionalni slovenski zajtrk. Ob tej priložnosti smo pri nas predstavili Naš jabolčni sok, ki smo ga pridelali s pomočjo Kozjanskega parka. Avtorica veselega jabolka je učenka 1. razreda, Kaja Rogina.
100% jabolčni sok bo na razpolago otrokom ter zaposlenim za napitek pri različnih obrokih. Hkrati pa bo tudi protokolarno darilo šole in vrtca v embalaži našim gostom.

V petek so učenci vseh treh oddelkov podaljšanega bivanja poskusili “Šolski jabolčni sok”. Napisali so nekaj izjav:
Sok mi je bil všeč. Tak sok je zelo zdrav.”  Jan Narat, 3. r.
 
“Sok je dober in zdrav, ker je iz domačih jabolk.”  Jure Babič, 3. r.“Sok je dober, zdrav in ravno prav sladek.” Klara Vračun, 3. r.

 
“Jabolčni sok je bil zelo dober. Nalepka je bila zelo lepa. Tako je bil dober, da bi ga pil vsak dan.”  Jan Kunst, 4. r.
 
“Jabolčni sok smo pili 20. 11. 2015 pri kosilu. Bil je zelo dober, morali smo ga razredčiti z vodo. Lahko bi še kdaj pili ta sok. Prav tako nalepka se mi je zdela dobra.”       Eva Zorenč, 4. r.
 
“Sok smo pili v petek, 20. 11. 2015. Ura je bila 12.30. Ta sok je bil tako dober, da bi ga pil vsak dan. Nalepka na steklenici je bila zelo lepa. Narisala jo je Kaja Rogina.”          Gašper Uršič, 4. r.
 
“V petek, 20. 11. smo bili v jedilnici. Sok smo morali redčiti z vodo, saj je bil zelo sladek. Bil pa je zelo okusen. Ko sem ga poskusila, mi je bil všeč. Rada bi ga pila še kdaj.”        Ajda Koren, 4. r.
 
“Ta sok mi je bil najboljši. Rad bi ga vsak dan pil. Tega morate tudi vi poskusiti. Verjemite mi.”    Sebastjan Černelč, 4. r.
 
“Sok je sam po sebi zelo dober. Ni pa mi všeč, da ga dobimo redkokdaj.”   Marko Božičnik, 5. r.

Namen tega je osveščanje vseh nas o lokalno pridelani hrani ter poudarjanje slovenske kvalitete.

(Skupno 364 obiskov, današnjih obiskov 1)