V petek,  25. 2. 2022, smo z 4., 5., 6. in 7. razredom obiskali Ljubljano.

Ko smo prišli v Ljubljano, so nas pričakali naši vodiči, ki so nam razkazali našo prestolnico in njene znamenitosti. Najprej smo si ogledali Opero, nato Parlament, sprehodili smo se tudi po Trgu republike, pred Cankarjevim domom pa  smo si ogledali sliko Ivana Cankarja. Pot smo nadaljevali do parka Zvezda in tako naprej do Mestne hiše. V Mestni hiši smo si ogledali manjši muzej, pred Mestno hišo pa Robbov vodnjak. Nekaj časa smo hodili do žičnice, s katero smo se povzpeli na Ljubljanski grad. Na Ljubljanskem gradu smo izvedeli nekaj zanimivosti o njem in videli prečudoviti razgled na celo širno Ljubljano. Pod gradom je vodila potka vse do Stolnice. Ogledali smo si jo tudi v notranjosti, kjer smo videli skulpture svetnikov, na stropu pa razne freske. Nato smo se preko Ljubljanice sprehodili po Tromostovju do Prešernovega trga ali kot tam rečejo »do Prešerca«. Na njem smo si ogledali Frančiškansko cerkev in Prešernov spomenik. Od Prešernovega trga smo se odpravili do Mesarskega mosta in naprej do Glavne tržnice.

Meni je bilo najbolj všeč, ko smo se  povzpeli po žičnici na Ljubljanski grad. Po ogledu sem ugotovil, da je naša prestolnica oz. Ljubljana zelo poučno mesto in  z zelo veliko lepimi z točkami.

Z veseljem bi še ponovil ta dan, le da bi si še naslednjič ogledal tudi NUK (Narodno in univerzitetno knjižnico). Kaj pa vi? Bi tudi vi odšli pogledat Ljubljano? No, če si greste, pa vam želim, da se nadvse zabavate.

 

Jakob Žučko,
5. razred

Eva Černelč,  6. razred
(Skupno 199 obiskov, današnjih obiskov 1)