Z začetkom novega šolskega leta se pričenja tudi nova, že  64. sezona Bralne značke. Naše učence že desetletja spodbujamo, da pri njej sodelujejo in s knjigo odpotujejo novim dogodivščinam naproti. 

Bralno značko sta davnega leta 1960 osnovala ravnatelj osnovne šole na Prevaljah, pisatelj Leopold Suhodolčan, in profesor slovenščine na tej šoli, Stanko Kotnik. Danes je naše učence obiskal Leopoldov sin, znani in priznani mladinski pisatelj Primož Suhodolčan, ki nas navdušuje z iskrivimi košarkarskimi prigodami Rante, z Živalskimi novicami ali pa resničnimi pravljicami znanih slovenskih športnikov. Hudomušne niso le njegove zgodbe, takšen je tudi pisatelj sam. Učence naše šole je pritegnil z odličnim nastopom in nas pošteno nasmejal. Kaj pa je lepšega kot s smehom in dobro voljo pričeti pouk? Ali pa bralno značko?

Zato, dragi učenci: samo še nekaj knjig preberete in čaka vas veliko presenečenje …

Srečanje s pisateljem Primožem Suhodolčanom nam je omogočila Knjižnica Šmarje pri Jelšah v okviru projekta Knjiga nas povezuje, ki ga financira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

S tem dogodkom smo tudi pri nas odprli Nacionalni mesec skupnega branja, branja otrok, staršev, učiteljev. Kajti le kam bomo prišli, če ne bomo brali?

(Skupno 251 obiskov, današnjih obiskov 1)