Uspeh na matematičnih tekmovanjih se začne kovati že v prvem razredu. Mentorice učiteljice na razredni stopnji vsako leto motivirajo in pripravljajo učence za tekmovanje Kenguru. Letos je na šolskem tekmovanju sodelovalo 37 učencev.

Priznanje Kenguru so dosegli:

Julija Juhart, Maks Debelak, David Kralj, Lovro Zorko (1. r.),

Toni Hostnik (2. r.),

Ema Balažic, Jurij Narat, Benjamin Vračun, Neža Gabron (3. r.),

Eva Kralj, Zala Vračun (4. r.),  

Filip Božičnik (5. r.).

Nedavno se je z objavo dobitnikov srebrnih in zlatih priznanj na državni ravni zaključilo Tekmovanje iz znanja matematike za Vegova priznanja.

Učenci od 6. do 9. razreda so se na tekmovanje pripravljali pod mentorstvom ge. Mateje Vojsk. Tisti, ki so se izkazali na šolskem tekmovanju Kenguru, so se uvrstili na regijsko tekmovanje. Potekalo je 4. aprila 2024 na JZ OŠ Marjana Nemca Radeče. Vsi so prejeli bronasto Vegovo priznanje.

Prejemniki so: Nela Knezić (6. r.), Jakob Žučko (7. r.), Eva Černelč, Julija Černelč, Ana Vračun (8. r.) in Kaja Rogina (9. r.)

 

»Matematika je kraljica vseh znanosti. Zaljubljena je v resnico, oblečena pa preprosto in jasno. Dvorec te vladarice obdaja gosto trnje in kdor bi ga rad dosegel, mora skozi goščavo. Slučajni popotnik ne opazi na dvorcu nič privlačnega. Lepota se odpira samo razumu, ki ljubi resnico in je prekaljen v boju s težavami, kaže izredno nepremagljivo težnjo po navadno zapletenih, vendar neizčrpanih in vzvišenih razumskih užitkih, lastnih samo človeški naravi.«

 

Učenka 8. razreda, Julija Černelč, se je po uspešnem reševanju zahtevnih matematičnih problemov na regijskem tekmovanju uvrstila na državno tekmovanje. Dne 20. aprila 2024 je najboljše tekmovalce gostila OŠ Gorica v Velenju.

Julija je osvojila srebrno Vegovo priznanje.

Vsem prejemnikom priznanj in mentoricam iskreno čestitamo!

 

(Skupno 111 obiskov, današnjih obiskov 1)