V petek, 15. 10. 2021, je naša šola sodelovala na Erasmus dnevih. Naš glavni cilj je bil, da vsem skupaj predstavimo, kaj vse smo kot šola spoznali, preizkušali in se učili v okviru Erasmus+ projektov Lifelong skills, Learning Beyond Reality in Schoolovision. Učenci so ta dan sodelovali na različnih delavnicah, naše dogajanje pa smo v živo oddajali na spletni strani Video Arnes.

Prvi razred se je na delavnici preizkusil v igranju iger iz preteklosti – skakanju gumitvista, ristanca, igrali pa so se tudi slepe miši in rinčice talat. Vse skupaj smo povezali tudi z učenjem angleščine.

V drugem razredu so učenci preizkušali svoje ročne spretnosti. Izdelovali so pisane zapestnice, cofke iz volne, naučili so se pa tudi šivati gumbe.

Tretji razred se je za dve uri spremenil v čisto prave kuharje – spekli so namreč vsak svojo jabolčno pito. Nekaj novega pa so se naučili tudi o jesenskih pridelkih v sadovnjaku in kmečkih opravilih.

V četrtem razredu so učenci izdelovali glinene posode ali vaze, spoznali pa so tudi osnove lončarstva.

V petem razredu so se učili šivanja torbic iz odpadnega jeansa, šivanja gumbov ter likanja.

Nekateri učenci petega in šestega razreda so se najprej naučili nekaj osnov, kako nastane dokumentaren film. Nato pa so skrbeli za to, da je bil naš dogodek posnet in v živo predvajan na spletni strani Video Arnes. V tistem času so prevzeli vloge snemalcev in povezovalcev.

Upamo, da vas je naše predvajanje pritegnilo, mi smo pri dejavnostih uživali in se veliko naučili.

(Skupno 171 obiskov, današnjih obiskov 1)