2. APRIL – MEDNARODNI DAN KNJIG ZA OTROKE
 
2. aprila 1805 se je rodil Hans Christian Andersen, danski pisatelj in pesnik, ki je najbolj poznan kot avtor številnih brezčasnih pravljic. Prav zaradi tega je Mednarodna zveza za mladinsko književnost (IBBY) njegov rojstni dan  razglasila za mednarodni dan knjig za otroke. Ta razglasitev se je zgodila na mednarodnem kongresu leta 1966 v Ljubljani.   
 
»Življenje sámo je najlepša pravljica,«  je zapisal veliki pravljičar, zato smo z našimi drugošolci obiskali krajevno knjižnico Bistrica ob Sotli in ob slikanici Pravljično potovanje Hansa Christiana Andersena spoznali njegovo življenje in dela.  Knjigo je napisal Heinz Janisch, ilustrirala jo je Maja Kastelic.
 
Ob Mednarodnem dnevu knjig za otroke vsako leto ena od držav članic Mednarodne zveze za mladinsko književnost pripravi poslanico in plakat. Letos je čast pripadla grški sekciji. Grški pisatelj Vagelis Iliopoulos  poslanico prične z besedami:
»Jaz sem knjiga. Ti si knjiga. Vsi smo knjige. Moja duša je zgodba, ki jo pripovedujem. Vsaka knjiga pripoveduje svojo zgodbo..«
 
(Skupno 92 obiskov, današnjih obiskov 1)