Spoštovani!

Iz medijev smo izvedeli, da se s ponedeljkom za 14 dni zapirajo vse šole in vrtci v Sloveniji. Takoj ko izvemo iz MIZŠ kaj več, vam posredujemo informacije.

Kot že veste, je potrjen primer okužbe s korona virusom na OŠ Šmarje pri Jelšah. Da bi upočasnili širjenje okužbe, prosimo, da vsi, ki ste v preteklih dneh bili neposredno povezani s sosednjo šolo (imate tam otroka, ožjega sorodnika ali ste obiskali šolo), preventivno ostanete doma in ravnate v skladu z navodili NIJZ. 

Šola pristopa k izvajanju dodatnih preventivnih ukrepov, s katerimi lahko omejimo širjenje virusne okužbe s korona virusom. Starše prosimo, da otroke, ki kažejo kakršne koli znake okužb dihal (suh kašelj, kihanje, vročina, slabo počutje, bolečine v mišicah …), obdržijo doma, dokler niso popolnoma zdravi.
Starše tudi prosimo, da o stanju obolelih otrok (obvezno in takoj, če gre za sum na okužbo s korona virusom) obvestijo razrednike ali tajništvo šole.

Hkrati prosimo vse tiste, ki prihajate iz ogroženih območij in tujine, da ravnate v skladu s smernicami NIJZ in otrok ne pošiljate v šolo, dokler ni s testiranjem ovržen sum na okužbo.

Vodstvo šole in vrtca.
(Skupno 649 obiskov, današnjih obiskov 1)