V soboto, 11. maja 2019, je bilo na naši šoli še posebej slovesno, saj smo praznovali okroglo obletnico nove šole, ki jo je pred 40 leti odprl takratni predsednik Jugoslavije Josip Broz – Tito. V dan, poln lepih spominov, ponosa na doseženo ter novih načrtov za prihodnost, so nas popeljali učenci in učenke s kulturno prireditvijo, ki sta jo povezovala Anja Koren in Alen Labohar.

Obsijani s soncem smo prisluhnili mladinskemu in otroškemu pevskemu zboru, se pozibavali ob plesu najmlajših in malo starejših učencev, uživali ob nastopih mladih instrumentalistov ter se navduševali nad domiselnostjo naših pesnikov in pesnic, ki so tudi s poezijo obeležili 40-letnico šole. Po nagovoru ravnatelja Bogomirja Marčinkovića se je v Zlato knjigo častnih članov osnovne šole vpisal župana občine Franjo Debelak, ki je zbrane tudi pozdravil. Za konec smo sklenili še verigo generacij, ki je na simboličen način povezala vse tiste, ki so hodili skozi šolska vrata nekoč, tiste, ki hodijo skoznje danes, in tiste, ki bodo skozi ta vrata vstopali jutri.

Letošnjo pomlad je v prostorih nove šole potekala menjava 40 let starih vrat, ki smo jih ob zvokih Godbe Orlica in spremljavi domačih mažoretk predali namenu. Obiskovalci so bili povabljeni na sprehod skozi šolske hodnike in ogled stalne razstave o Bistrici ob Sotli.

Pestrega dogajanja pa še ni bilo konec. Lanskoletno uspešno akcijo 25 krogov za 25 let Zdrave šole smo letos sklenili nadgraditi z akcijo 40 krogov za 40-letnico šole. Zbrane smo povabili, da z nami odtečejo 1. krog. Skupnemu teku na atletski stezi je sledil še pohod v okviru dneva druženja treh generacij. Sproščeno dogajanje smo zaključili s prijetnim klepetom in zdravim piknikom za vse obiskovalce, ki so skupaj z nami počastili obletnico naše šole.   

(Skupno 1.190 obiskov, današnjih obiskov 3)