V soboto, 22. 10. 2022, smo na OŠ Bistrica ob Sotli gostili 62 najboljših logikov iz 14 osnovnih šol, ki so se za srebrna in zlata priznanja potegovali na 37. regijskem in državnem tekmovanju iz LOGIKE. Istočasno je tekmovanje potekalo še na ostalih 21 lokacijah po Sloveniji.

Na regijskem tekmovanju za bronasto odličje in napredovanje na državno stopnjo tekmovanja je sodelovalo 1638 osmo in devetošolcev. Našo šolo sta zastopala Kaja Rogina iz 8. razreda in Vid Černelč, učenec 9. razreda.

Za zlato in srebrno priznanje na državnem nivoju je tekmovalo 611 sedmošolcev. V tej tekmovalni skupini je bila predstavnica naše šole Julija Černelč.

Najboljši iz zadnjih dveh razredov se bodo pomerili še na državnem tekmovanju 12. 11. 2022 na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani, kjer bodo hkrati tekmovali tudi dijaki in študenti. Tekmovanje iz logike se bo zaključilo z izborom ekipe, ki bo Slovenijo zastopala na Mednarodni lingvistični olimpijadi 2023.

Frank Sinatra je nekoč rekel: »Strah je največji sovražnik logike.« V pričakovanju uradnih rezultatov upamo, da je bilo strahu med tekmovalci čim manj in držimo pesti za čim boljši dosežek.

Mateja Vojsk
vodja šolskega tekmovanja

(Skupno 127 obiskov, današnjih obiskov 1)