Pet šolskih dni so učenci preživeli na Arehu. S pomočjo Romana Ureka, Katje Stojnšek, Mira Križmana in Dragice Šket, so imeli šolo smučanja, dneve dejavnosti, pouk in seveda prosti čas z družabnimi igrami.

Del dnevnika, ki so ga pisali vsi učenci, je od Anje Konečnik in Eme Kunej.

Ponedeljek, 25. 1. 2016
Med vožnjo na Areh smo se zelo zabavali in veselili smučanja. Ko smo prispeli nas je pred Ruško kočo pričakal g. Miro, nam dal navodila za bivanje v koči in za smučanje. Razdelili smo se v tri skupine in po kosilu odšli na smučišče. Med smučanjem je bilo zabavno. Po popoldanski malici in počitku smo imeli predavanje o FIS pravilih in po večerji šli na nočni pohod. Ob 22.00 je sledilo spanje.

Torek, 26. 2. 2016

Zbudili smo se v čudovito sončno jutro. Umili smo se, zajtrkovali, se oblekli in šli na smučišče. Smučali smo dopoldan 3ure in popoldan 2 uri. Med učenjem je bilo veliko zabave. Po popoldanskem počitku smo imeli kviz »Male sive celice«, kjer so iz naše šole tekmovali: Maša, Miha, Jošt, Gašper in Anja. Tekmovalci smo bili iz treh šol in tekmovali smo v mešanih parih. Zmagala sem s sotekmovalcem iz OŠ Podbočje. Bila sem ponosna. Po večerji smo poslušali predavanje alpinista Mitja Plohla o Himalaji. Povedal nam je veliko zanimivosti o vzponih na Himalajo in življenju alpinista, o navadah ljudi v tistih krajih, o rastlinah in živalih, o izgubi prijatelja Bena.

Sreda, 27. 1. 2016

….. Na smučišču smo se učili nove tehnike smučanja. Zavoji, zavoji, zavoji. Po popoldanskem počitku smo izvedeli, da se bomo vozili s poki ali pležuhi. Bilo je krasno. Utrujeni smo odšli na večerjo in nato na predavanje o splavarstvu ali flosarstvu. Izvedeli smo veliko o zgodovini splavarjev in njihovem trdem delu. ….

Četrtek, 28. 1. 2016

…..Po zajtrku smo zopet na smučeh. Po kosilu ponovno na smučeh.…Zvečer smo najprej imeli ples. Bila je velika zabava. Potem smo imeli točko »sobe se predstavijo« in na njo smo se pripravljali v prostem času. Sledila je zadnja točka večera in to je podelitev priznanj. Vsi smo dobili priznanje za uspešno opravljeno šolo smučanja. Vsi znamo smučati.

Petek, 29. 1. 2016

…Po zajtrku smo zopet na smučeh. Super nam gre! … In pospravljamo, pakiramo in ob 13.30 odhod domov.

Slike si lahko ogledate v fotogaleriji.

 

(Skupno 91 obiskov, današnjih obiskov 1)