V petek, 21. 4. 2017,  smo se učenca Jasmina Motoh in Niko Mlinarič ter ga. Barbara Verbančič in ga. Marinka Drofenik odpravili na OŠ Antona Tomaža Linharta Radovljica. Tam se je odvijal tabor učencev zdravih šol z naslovom Ta veseli dan.

Druženje se je začelo s kulturnim programom, v katerem je Linhart spoznal zdravo šolo. Učenci so peli, plesali, deklamirali in igrali na inštrumente ter poskrbeli za pravi spektakel. Po prireditvi je bila za učence pripravljena okrogla miza oz. razprava o naši poti v prihodnost. Med razpravo učencev so mentorji zdravih šol imeli sestanek.

Nato nas je v občinski stavbi zelo gostoljubno sprejel župan občine Radovljica, gospod Ciril Globočnik. Na kratko nam je predstavil občino in nas celo povabil na prigrizek.

Potem so nas vodiči peljali na ogled radovljiških znamenitosti. Poleg dih jemajočega razgleda na Triglav je zagotovo vsem najbolj ostal v spominu radovljiški Festival čokolade, ki je bil letos že šestič. Na festival je prišlo veliko izdelovalcev čokoladnih dobrot iz vse Slovenije in imeli smo možnost tudi pokusiti nekaj vrst čokolade.

Nato smo se vrnili nazaj v šolo, kjer nas je pričakalo okusno kosilo in še občinsko darilo.

Siti in polni lepih vtisov smo se v popoldanskih urah sončnega spomladanskega dne odpravili domov. Tabor zdravih šol je bila zelo zanimiva in nepozabna izkušnja.

Niko in Jasmina

(Skupno 483 obiskov, današnjih obiskov 1)