Ker se zavedamo, da je branje pomembno za širjenje besednega zaklada, razumevanje in  nenazadnje za uspešno učenje, je na šoli nastala pobuda z naslovom ŠPORTNIK BRALEC. Učenci so prebirali knjige s športno vsebino in po branju pripovedovali o vsebini.

Kdor je do konca februarja prebral tri knjige in dva članka, ga je čakala nagrada: izlet v Ljubljano. Ogledali smo si vodeno razstavo v Muzeju novejše zgodovine Slovenije in bili nad videnim navdušeni.

 

Zapisi učencev

“Pot v Ljubljano je bila dolga, a se je vseeno splačalo. Muzej je bil zelo zanimiv, saj je govoril o športu in Slovencih. Imeli so predstavljene vse športe, s katerimi se Slovenci ukvarjamo. Najzanimivejši so bili pokali in dresi športnikov. Imeli so tudi razstavo dosežkov še iz časa Jugoslavije. Muzej je bil na obrobju parka Tivoli, zato smo  imeli čas, da smo si ga ogledali in se sprehodili.” 

Jakob Žučko, 6. r.

 

“Včeraj smo odšli na izlet v Ljubljano v Muzej novejše zgodovine. Videli smo veliko stvari, npr. košarkarski čevelj št. 52. Nekaj stvari smo lahko tudi preizkusili kot npr. kolo na luč.” 

Ana Lupšina, 5.r.

 

“Včeraj, 23.3.2023, smo šli učenci, ki smo opravili bralno značko Športnik bralec, v Muzej novejše zgodovine. Ogledali smo si razstavo V čevljih zmagovalcev. Bilo je zelo zabavno, najbolj všeč pa mi je bila vožnja z avtobusom.”

Eva Juhart, 5.r.

 

“Učenci, ki smo opravili portno bralno značko, smo šli na izlet v Ljubljano, kjer smo si ogledali muzej o športnikih. Bilo je zanimivo in poučno.”

Ana Vračun in Julija Černelč, 7.r.

 

(Skupno 133 obiskov, današnjih obiskov 1)