V ponedeljek, 25. 1. 2016, je v kulturnem domu Šmarje pri Jelšah potekal 2. del kulturnega dne Rastem s knjigo. Sedmošolci smo se odpeljali v Šmarje pri Jelšah, kjer je v kulturnem domu potekalo srečanje z avtorjem romana Iskanje Eve, Damijanom Šinigojem.

Najprej nas je lepo pozdravil direktor kulturnega doma, kasneje pa še ena od knjižničark iz tamkajšnje knjižnice. Predstavila nam je pisatelja Damijana Šinigoja in njegova dela. Nato smo bili na vrsti učenci. Postavili smo mu vprašanja o podarjenem romanu, o ostalih njegovih knjigah, ali pa na splošno o njegovem delu in življenju. Ko nam je zmanjkalo vprašanj, nam je pisatelj podpisal podarjeno knjigo, na koncu pa smo se z njim tudi slikali.

Prijazna knjižničarka nas je po koncu dogajanja v dvorani odpeljala v knjižnico, nam jo podrobneje predstavila, nato pa smo si jo lahko sami podrobneje ogledali. Tamkajšnja knjižnica je zelo velika in vsebuje tako strokovno gradivo kot tudi romane, pustolovske zgodbe, otroško literaturo in še marsikaj.

Druženje s pisateljem mi je bilo zelo všeč, saj sem podrobneje izvedel, kako je roman Iskanje Eve nastal.

 Niko Mlinarič, 7. r.

(Skupno 59 obiskov, današnjih obiskov 1)