Rastem s knjigo je projekt spodbujanja bralne kulture med mladimi, hkrati pa gre tudi za projekt sodelovanja med šolskimi in splošnimi knjižnicami ter med učenci, učitelji in knjižničarji.

Ponedeljkov meglen dopoldan (22. 11. 2021) je naše sedmošolce pri uri slovenščine obiskala  knjižničarka Natalija Čokl Šoštarič iz Knjižnice Šmarje pri Jelšah. Na prijeten in mladim zabaven način je učence povabila v svet, v katerem rastemo s knjigo. Že šestnajsto leto zapored Javna agencija za knjigo Republike Slovenije vsem slovenskim sedmošolcem podari knjigo slovenskega avtorja ali avtorice. Tokrat so sedmošolci v dar dobili knjigo pisatelja Vinka Möderndorferja Jaz sem Andrej. Mladinski roman, ki ga pripoveduje najstnik o tegobah odraščanja, prvih ljubeznih in težavah, ki so v najstniških očeh še kako strašne. Knjiga,  ki odpira mnogo vprašanj in nudi možnosti za pogovor.

V svet knjig nas danes lahko popeljejo tudi druge poti. Knjižničarka Natalija je učencem predstavila tudi slovenski portal Biblos, prvo slovensko eKnjižnico in eKnjigarno. Sedmošolci so se naučili, kako si lahko izposodijo e-knjige in katere knjige si kot člani krajevne knjižnice lahko izposodijo. Kot je zapisal dr. Miha Kovač, »če uporabljaš zaslonske tehnologije in  bereš knjige, se naučiš misliti na dva različna načina«.

(Skupno 150 obiskov, današnjih obiskov 1)