… »Semenom bom prebral zgodbo,« si je rekel Kvakec. »Potem gotovo ne bodo več prestrašena.« Kvakec je prebral semenom zelo dolgo zgodbo. Ves drugi dan je prepeval semenom pesmi. In ves tretji dan jim je prebiral pravljice. In ves četrti dan jim je igral na violino. Potem je Kvakec pogledal na gredo. Toda semena še vedno niso vzklila … (Arnold Lobel)

Prvošolci so ugotavljali, zakaj je to tako, vendar so kar hitro ugotovili, da so pogoji za kalitev semen zelo drugačni, kot jih v zgodbi Vrt opisuje avtor Arnold Lobel. Ker so že od prej vedeli, kaj živa bitja potrebujejo za življenje, so hitro našli pogoje, ki jih bodo potrebovala tudi semena za kalitev.

V petek, 7. 4. 2023, so v okviru naravoslovnega dne Sadimo, sejemo, potikamo prvošolci raziskovali marsikaj. S pomočjo raziskovalnih škatel so učenci opazovali, napovedovali, pojasnjevali, razvrščali itd. Tako so spoznali različna semena, vrtove, vrtnine, s pomočjo digitalne tehnologije pa so si lahko ogledali tudi različne posnetke kalitve semen in skrbi za vrtnine ter pripravo vrtnin za prehrano.

Za na konec pa je učence čakala še praktična naloga: semena, ki so jih prinesli s sabo, so si posejali v lončke, v razredu pa smo naredili tudi svoj vrtiček, za katerega bomo skrbeli prav vsi.

(Skupno 143 obiskov, današnjih obiskov 1)